CNI: ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ MOISÉS GANDHI ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑ

24 Μαΐου 2023

Ο πόλεμος που κηρύχθηκε εναντίον των αυτόχθονων λαών, των προστατών της μάνας γης, μας αναγκάζει να δράσουμε οργανωμένα για την υπεράσπιση της ζωής.

Προς του λαούς και τις κυβερνήσεις του κόσμου

Προς τα μέσα επικοινωνίας

Προς την εγχώρια και διεθνή Έκτη

Προς τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Εμείς οι ιθαγενείς λαοί του Εθνικού Ιθαγενικού Κογκρέσου, καταδικάζουμε την δειλή επίθεση που πραγματοποίησε η Περιφερειακή Οργάνωση Καφεκαλλιεργητών του Ocosingo (ORCAO) εναντίον των βάσεων στήριξης του Ζαπατιστικού Στρατού Εθνικής Απελευθέρωσης, της αυτόνομης κοινότητας Moisés Gandhi, στο Ocosingo, Chiapas, κατά την οποία τραυματίστηκε σοβαρά ο σύντροφος Gilberto López Sántiz.

Η επίθεση με όπλα μεγάλου διαμετρήματος προκάλεσε ένα τραύμα που τρύπησε το διάφραγμα, δημιούργησε τρεις τρύπες στο παχύ έντερο, στη συνέχεια στο στομάχι, και τέλος στη σπλήνα, με αποτέλεσμα ο σύντροφος να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, η οποία επιδεινώνεται λόγω της ανεπαρκούς ιατρικής φροντίδας που του έχει παρασχεθεί, καθώς χρήζει επείγουσας νοσηλείας σε εντατική αλλά δεν έχει εισαχθεί ή μεταφερθεί σε νοσοκομείο όπου μπορεί να λάβει την απαραίτητη φροντίδα.

Στο μεταξύ, την ώρα που εκδίδεται αυτό το ανακοινωθέν, οι ένοπλες επιθέσεις εναντίον της κοινότητας Moisés Gandhi, συνεχίζονται με πλήρη ατιμωρησία και αδιαφορία εκ μέρους των κακών κυβερνήσεων.

Εκφράζουμε την πλήρη στήριξή μας στην αυτόνομη κοινότητα Moises Gandhí και τις Βάσεις Στήριξης του EZLN κάνοντας δική μας την αγανάκτηση και την οργή.

Υπεύθυνες για την κλιμάκωση της βίας εναντίον των κοινοτήτων ζαπατιστικών βάσεων στήριξης, καθώς και για την σωματική ακεραιότητα και τη ζωή του συντρόφου μας Gilberto López Sántiz, είναι οι τρεις βαθμίδες της κυβέρνησης.

Με βάση τα παραπάνω απαιτούμε:

Να παρασχεθεί άμεση και κατάλληλη ιατρική φροντίδα στον σύντροφο Gilberto López Sántiz

Να σταματήσει η ένοπλη επίθεση εναντίον της κοινότητας Moisés Gandhi και να γίνει σεβαστό το αυτόνομο έδαφός της.

Να τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί αυτών των παραστρατιωτικών επιθέσεων

Να διαλυθούν οι ένοπλες ομάδες μέσω των οποίων παραμένει ενεργός και κλιμακώνεται ο πόλεμος εναντίον των ζαπατιστικών κοινοτήτων.

Προειδοποιούμε για άλλη μια φορά για τον πόλεμο που έχει κηρυχθεί εναντίον των ιθαγενών λαών, των προστατών της μάνας γης, που μας αναγκάζει να δράσουμε οργανωμένα για την υπεράσπιση της ζωής, ώστε οι αδελφοί και οι αδελφές μας από τις ιθαγενείς ζαπατιστικές κοινότητες να μην είναι μόνες, να μην είναι μόνοι.

Με εκτίμηση

Για την Πλήρη Ανασυγκρότηση των Λαών Μας

Ποτέ Πια Ένα Μεξικό Χωρίς Εμάς

Εθνικό Ιθαγενικό Κογκ

ρέσο

24 Μαΐου 2023