CNI: NO ESTAU TOTES SOLES, GERMANES DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA MOISÈS GANDHI

• La guerra que han declarat als pobles originaris, guardians de la mare terra, ens obliga a organitzar-nos en defensa de la vida.

Als pobles i governs del món,

Als mitjans de comunicació,

A la Sexta Nacional i Internacional,

A les organitzacions de drets humans,

 Els pobles originaris que som el Congrés Nacional Indígena, repudiam el covard atac que l’Organització Regional de Cafeticultors d’Ocosingo (ORCAO) va realitzar contra bases de suport de l’Exèrcit Zapatista d’Alliberament Nacional (EZLN), de la comunitat autònoma Moisés Gandhi, a Ocosingo, Chiapas, en la qual va resultar greument ferit el company Gilberto López Sántiz.

 Ferides causades per l’atac amb armes de gran calibre. Perforació del diafragma de Gilberto, amb tres orificis: en l’intestí gros, en l’estómac i en la melsa, la qual cosa fa que el company es trobi en estat greu. Aquesta situació es complica per l’atenció mèdica insuficient que rep; el nostre company requereix urgentment cures intensives, sense que hagi estat ingressat o traslladat on pugui rebre l’atenció deguda.

 Atès que, al moment d’emetre aquest comunicat, els atacs armats contra la comunitat Moisès Gandhi, continuen amb completa impunitat i la indiferència dels mals governs.

 A la comunitat autònoma Moisés Gandhi i Bases de Suport de l’EZLN manifestam el nostre ferm suport i fem pròpia la indignació i la ràbia.

Fem responsables als governs dels tres nivells de l’escalada de la violència en contra de les comunitats i bases de suport zapatistes, així com de la vida i la integritat del nostre company, Gilberto López Sántiz.

Per l’anterior exigim:

1. S’ofereixi immediata atenció mèdica adequada al company Gilberto López Sántiz

2. Que s’aturi l’atac armat contra la comunitat Moisès Gandhi i sigui respectat el seu territori autònom

3. Que els autors materials i intel•lectuals d’aquests atacs paramilitars siguin castigats

4. Que els grups armats, mitjançant els quals es manté activa i creixent la guerra contra les comunitats zapatistes, siguin desmantellats.

Advertim novament de la guerra que han declarat als pobles originaris, guardians de la mare terra i que ens obliga a organitzar-nos en defensa de la vida, per la qual cosa, germanes de les comunitats indígenes zapatistes, NO ESTAU TOTES SOLES.

Atentament

Per la Reconstitució Integral dels nostres Pobles

Mai Més Un Mèxic Sense Nosaltres

Congrés Nacional Indígena

24 de maig de 2023